DEL SALÓ DEL CÒMIC DE BARCELONA
L'exposició "Robots en la seva Tinta" es podrà visitar en el XXX Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que tindrà lloc del 3 al 6 de maig al Palau 8 de Fira de Barcelona. La mostra està comissariada per Jordi Ojeda, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya. Barcelona Tech (UPC), doctor enginyer industrial i reconegut divulgador de la ciència i la tècnica emprant les vinyetes com a instrument pedagògic. En aquest sentit, la UPC tindrà una participació rellevant en l’exposició a través de diverses activitats paral·leles que han estat programades i entre les quals destaca la participació de l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, IRI (CSIC-UPC), que dirigeix el professor i investigador Alberto Sanfeliu.
L'Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (IRI) (www.iri.upc.edu) és un centre de recerca de titularitat mixta pertanyent al Consell Superior de Investigacions Científiques (CSIC) i la UPC. Centra la seva activitat en diversos aspectes de recerca en robòtica, incloent sistemes robòtics dissenyats per a entorns humans i el disseny i construcció de nous mecanismes robòtics paral·lels.
Durant el saló del còmic, l'IRI comptarà amb un espai propi en el que es preseten alguns dels robots i prototips desenvolupats pels investigadors d'aquest centre. Està previst que aquests robots realitzin demostracions en viu per donar a conèixer les seves habilitats al públic present al Saló. A més, alguns investigadors de l'IRI participaran en diferents xerrades durant el certamen.
L’IRI participarà també en l’organització de tallers d’introducció a la programació de robots humanoides, que s’emmarca en el Humanoid Lab, una iniciativa que l’IRI porta a terme per a promoure el primer contacte dels estudiants universitaris amb el món de la robòtica.
A més de l’IRI, està previst que d’altres entitats de la UPC també col·laborin en l’exposició participant en diferents activitats:
- Associació d’estudiants AESS: organitzadors del XV Concurs Internacional de Robots.La UPC col·labora també amb el Saló del Còmic en les visites guiades d’escoles amb estudiants de primària i secundària, que organitza FICOMIC i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. A més, una de les conferències de la jornada adreçada al professorat també tindrà la robòtica i la ciència com a eix.
- Biblioteca Rector Gabriel Ferraté: organitza l’exposició paral·lela “La literatura de robots”, a més de cedir material de la seva Col·lecció de Ciència Ficció.
- Càtedra UNESCO de Tècnica i Cultura: organitza diferents xerrades i taules rodones durant el saló a l’espai de l’exposició.
- Departament d’Enginyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial: divulgarà aspectes vinculats a la robòtica assistencial i quirúrgica.
- Departament d’Enginyeria Mecànica: proporciona material robòtic divers per a l’exposició.
- Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona: organització i recolçament en els tallers d’introducció a la robòtica, entre d’altres col·laboracions.
Més informació de les activitats de l'exposició #robotsensutinta en:
http://robotsensutinta.blogspot.com
http://www.ficomic.com
No hay comentarios:
Publicar un comentario