A la taula, d’esquerra a dreta:
Jordi Ojeda, Mila Lozano i Sandra Álvaro.
Àudio de la taula rodona “Robots famosos i socials: el debat ètic i social de la robòtica al cinema, una realitat cap al futur” amb Sandra Álvaro i Jordi Ojeda. Presenta: Mila Lozano.
Amb motiu de la celebració de la I Setmana de la Robòtica Social dedico l'article a parlant-ne sobre els robots socials al cinema. La robòtica social fa referència a la interacció i la comunicació dels robots amb les persones, seguint comportaments, patrons i normes socials. L’objectiu final és millorar la qualitat de vida de les persones. Es podria dir que l’escriptor Isaac Asimov va crear les bases amb les seves conegudes lleis de la robòtica, afavorint el fet que els robots interactuïn i es comuniquin amb les persones de manera senzilla i respectuosa i seguint comportaments, patrons i normes socials emprant les lleis.
Podeu descarregar l'àudio en mp3 aquí o escoltar-lo en streaming a continuació:
A la taula, d’esquerra a dreta: Jordi Ojeda, Mila Lozano i Sandra Álvaro. Durada: 75 minuts (idioma: català). Dijous 28 de febrer de 2019 a Cosmocaixa de Barcelona.
Nota de premsa de l’organització de la I Setmana de la Robòtica Social: El debat ètic i social de la robòtica al cinema una realitat cap al futur. El cinema de ciència ficció sempre ha plantejat debats futurs sobre com evolucionarà la tecnologia i quin ús en farem. En el cas de la Robòtica el debat incorpora la “personalitat de la tecnologia” projectem en els robots una personalitat amb capacitat de decisió. Podrem estimar un robot? Els robots poden tenir empatia? la lleialtat d’un robot està per sobre de les seves decisions ètiques? En tindrà de decisions ètiques ? Quin ús farem dels robots? Què hi diu el cinema de ciència ficció avui?
Sandra Àlvaro (Artista i Doctora en Filosofia): Doctora europea en filosofia i artista. Treball de recerca sobre la definició de la situació postdigital contemporània, la incidència de les noves tecnologies en el coneixement i la societat. Professora de nous processos organitzatius en les industries culturals i creatives.
Jordi Ojeda (Especialista en cinema de ciència Ficció): Doctor enginyer industrial, dirigeix un projecte de divulgació de la ciència emprant els còmics, la literatura de ciència ficció i el cinema fantàstic com instruments pedagògics.
No hay comentarios:
Publicar un comentario