viernes, 9 de marzo de 2012

Nota de premsa: Empreses del sector de la robòtica participaran en #robotsensutinta (text en català)


EMPRESES DEL SECTOR DE LA ROBÒTICA PARTICIPARAN
A L'EXPOSICIÓ "ROBOTS EN LA SEVA TINTA" 
DEL SALÓ DEL CÒMIC DE BARCELONA

L'exposició "Robots en la seva Tinta" es podrà veure en el 30 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que tindrà lloc del 3 al 6 de maig al Palau 8 de Fira de Barcelona. La mostra està comissariada per Jordi Ojeda, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya. Barcelona Tech, i compta amb la col·laboració activa de diverses empreses del sector de la robòtica participant en les presentacions i exhibicions que es realitzaran durant els quatre dies del saló. En especial destaca la col·laboració de les empreses ABB, RO-BOTICA i PAL Robotics.

ABB (www.abb.es) és una companyia líder en tecnologia electrotècnica i d'automatització. Col·labora en el saló cedint un robot antropomòrfic de sis eixos característic en la indústria en funcions de soldadura, pintura, manipulació o càrrega i descàrrega, però que en aquesta ocasió tindrà una participació artística integrant-se en el context de l'exposició.

RO-BOTICA (www.ro-botica.com) és la primera botiga presencial i online de robòtica personal i educativa d'Europa, ubicada a la ciutat de Barcelona. És distribuïdora oficial de les més avançades plataformes robòtiques escalables i flexibles, i els més significatius robots del món, alguns d'ells presents en les exhibicions previstes en l'exposició. La robòtica de l'oci és sens dubte el nou hobby del segle XXI, i la porta d'entrada a la robòtica personal. RO-BOTICA participarà de forma activa en els tallers de programació de robots, els concursos de robots i les exhibicions que es realitzaran durant el saló.

PAL Robotics (www.pal-robotics.com) és una empresa especialitzada en el desenvolupament de productes i serveis robòtics que poden esdevenir una part fonamental de la nostra vida quotidiana. El robot REEM, un robot humanoide dissenyat per ajudar les persones en centres comercials, fires o grans espais en general, serà present al saló interactuant de forma autònom amb les persones que visitin el saló.

Es podrà veure com el robot REEM es prepararà per a les proves @HOME a què se sotmetrà a la seva participació en la ROBOCUP'2012 (www.robocup2012.org), que enguany se celebrarà a finals de juny a la ciutat de Monterrey (Mèxic). Robocup és una de les trobades més important a nivell mundial on es presenten les últimes innovacions de la robòtica, i els robots s'han de sotmetre a diferents proves que mostrin els avenços en robòtica i en intel·ligència artificial. La preparació de la prova s'està desenvolupant amb un equip format per l'empresa PAL Robotics, l'Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC) i l’associació d’estudiants AESS de la UPC, en el projecte que porta per nom REEM@IRI (robocup.pal-robotics.com). A l'exposició "Robots en la seva Tinta" es replicarà un saló d'un habitatge (sofà, mobles, taula, cadires, etc), i veurem en primícia com un robot social treballa en un entorn domèstic en els assajos preparatoris en el desafiament que suposa competir a la  ROBOCUP’2012 .

Més informació de les activitats de l'exposició #robotsensutinta en:

El 30 SALÓ INTERNACIONAL DEL CÒMIC DE BARCELONA se celebrarà del dijous 3 al diumenge 6 de maig al Palau número 8 de Fira de Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario